Introductie

Elke startup wordt opgezet met het idee om een (toekomstige) behoefte te vervullen. De startups staan centraal binnen Enactus VU. Bij Enactus VU werken wij als een team om de startups een zo goed mogelijke begeleiding te geven d.m.v. seminars en feedbackavonden. De seminars worden georganiseerd met het idee om deze zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de startups. Feedbackavonden gebruiken wij om startups te helpen met specifiekere vragen. Zo kan elke startup de hulp van andere leden inschakelen. Mocht een startup behoefte hebben aan professionele hulp schakelen wij onze adviseurs in. Deze adviseurs zijn professionals binnen hun vakgebied. Met de hulp van de adviseurs, de sprekers en de leden van Enactus VU proberen wij een startup zo goed mogelijk te begeleiden.

Codem8

Het doel van Codem8 is om kinderen in de leeftijdscategorie van 12-15 jaar bewust te maken wat je allemaal kan betreft ICT en proberen hiermee uiteindelijk een maatschappelijk probleem (werkloosheid) aan te pakken, door mee te gaan in de digitalisering van de samenleving.

Lokaa⅃

Lokaa⅃ is een kleinschalig stadslandbouwproject van Enactus VU die als doel heeft een educatieve, sociale en economische waarde te creëren op het gebied van Urban Farming door gewassen te telen in zelfgemaakte kassen op basisscholen in Amsterdam. Onze ambitie is om de leegstaande klaslokalen om te toveren naar ruimtes waar onderzoek wordt gedaan en uiteindelijk gewassen worden geproduceerd samen met kinderen vanaf 10 jaar.

DenkTank

De DenkTank is vanaf september 2018 een nieuwe functie binnen Enactus VU en bevindt zich dus nog in een pilot fase. Het doel van DenkTank is om Enactus VU te ondersteunen bij het opzetten van nieuwe en duurzame start-up ideeën, het uitvoeren van marktonderzoek omtrent nieuwe ideeën en om deze vervolgens uit te testen in de praktijk. Deze positie vereist veel creativiteit, enthousiasme en ruimdenkendheid! Ben je klaar voor deze uitdaging en ben jij in bezit van een creatieve mindset? Meld je nu aan voor deze functie!

    Startdatum:                   3 September 2018
    Aantal Vrije Plekken:     Drie
    Fase:                               Focus

    Startdatum:                   3 September 2018
    Aantal Vrije Plekken:    Vier
    Fase:                              Focus

    Startdatum:                  3 September 2018
    Aantal Vrije Plekken:    Drie
    Fase:                              Pilot

Kunstproject met ouderen

We zien dat mensen op zeer oude leeftijd hun artistieke gevoel beginnen te verliezen naarmate ze ouder worden. Oud worden betekent echter niet dat je geen creatieve geest kan hebben! Tijdens dit project worden universiteitsstudenten verbonden met bejaardentehuizen waar ze workshops zullen geven aan ouderen en samen creatieve kunstwerken maken. Variërend van schilderijen tot kleiwerkjes, alles is mogelijk zolang je er voor gaat! Aan het einde van elke sessie krijgen ouderen de kans om hun kunstwerken te verkopen op websites als Etsy. Er zullen ook kunstwedstrijden worden gehouden met ouderen van andere bejaardentehuizen om de beste kunstwerken te nomineren!

Eetbaar Bestek

In onze samenleving zien we dat er veel plastic afval wordt geproduceerd voor bijv. verpakkingen voor de wereldwijde voedingsmiddelenindustrie. Denk aan het plastic bestek dat wordt gebruikt tijdens feestelijke momenten zoals verjaardagsfeestjes of informele borrels. Hoe verminderen we dit op een duurzame manier? Onze oplossing: waarom vervangen we dit plastic bestek niet met eetbaar en biologisch afbreekbaar bestek? Bij Enactus VU krijg je de volle mogelijkheid om aan dit duurzame idee te werken als startup. Stap voor stap werk werk je aan dit idee met je startup team en samen bedenk je de beste oplossingen voor plastic afval. Aangezien dit project nog in een pilot fase bevindt, maakt dit het uitdagender en leuker voor enthousiaste studenten onder ons.

Eigen creatieve startup idee?

  • Als startuplid bij Enactus VU werk je samen met een team aan een startup.
  • Een startuplid zet zich voor minimaal één schooljaar in om de stabiliteit van elk team te garanderen.
  • Als startuplid moet je ongeveer 5-8 uur per week aan je startup besteden.
  • Om de 3 weken wordt er afwisselend een workshop of feedbackavond gehouden om de startups zo goed mogelijk te ondersteunen. Daarbuiten worden de startups ook ondersteund door onze eigen Business Advisors.

    Startdatum:                   3 September 2018
    Aantal Vrije Plekken:    Vijf
    Fase:                              Pilot

    Startdatum:                   3 September 2018
    Aantal Vrije Plekken:    Vijf
    Fase:                              Pilot

Scroll to top