Kansen zien

Onze visie is om programmeren 'cool' te maken voor middelbare school leerlingen. Ons doel is dit te doen door programmeren in te voeren in de lessen van middelbare school studenten van 12-15 jaar. Op deze manier prikkelen wij de jonge studenten in dit onderwerp door op een speelse manier een eerste touchpoint te introduceren. Onze aanpak is om universitaire (IT) -studenten als leraren te gebruiken, en een school in Amsterdam als locatie voor het project.

Actie ondernemen

Jonge leerlingen kiezen niet gauw voor ICT als schoolvak. Er is weinig kennis over deze sector en slechts een klein deel van de leerlingen hebben hier interesse in of kiezen een ICT-vak op de middelbare school. Dit is vrij opmerkelijk aangezien er veel vraag is naar bekwame ICT-specialisten.
Het doel van Codem8 is dus om kinderen in de leeftijdscategorie van 12-15 jaar bewust te maken van de potenties van wat je met ICT kan doen, om uiteindelijk het sociaal probleem (werkloosheid) aan te pakken door mee te gaan met de digitalisatie binnen de maatschappij. Wij willen dus laten zien dat programmeren niet zo heel moeilijk kan zijn, maar eigenlijk ook heel leuk.Action: We verbinden gemotiveerd studenten met een passie voor ICT met middelbare scholen waar ze een vak over de basisbeginselen van programmeren kunnen volgen.

Gezocht: Nieuwe projectleden

Codem8 is momenteel op zoek naar nieuwe leden. Vorig jaar is zijn er veel stappen genomen, en de eerste programmeer lessen staan al gepland. Zie jij jezelf dit project verder ontwikkelen? Solliciteer dan of mail voor meer info naar info@enactusvu.nl

 

Scroll to top