Kansen zien

Onze visie is om programmeren 'cool' te maken voor basisschoolkinderen. Ons doel is dit te doen door programmeren in te voeren in de lessen van basisschoolkinderen. Op deze manier prikkelen wij de kinderen in dit onderwerp door op een speelse manier een eerste touchpoint te introduceren. Onze aanpak is om (IT) -studenten als leraren te gebruiken, en een school / kinderopvang als locatie voor het project.

Actie ondernemen

Leerlingen kiezen niet snel voor een opleiding richting ICT. Er namelijk is weinig weet over deze sector, alleen een kleine groep kinderen die daar heel erg in geïnteresseerd is, kiest hiervoor. Dit is opmerkelijk aangezien er nog veel vraag voor hoogopgeleide IT-specialisten.

Het doel van Kids2Code is daarom om kinderen in de leeftijdscategorie (10-18 jaar) bewust te maken wat je allemaal kan betreft ICT en proberen hiermee uiteindelijk een maatschappelijk probleem (werkloosheid) aan te pakken en mee te gaan in de digitalisering van de samenleving.

Dus, we willen laten zien dat coderen niet alleen maar moeilijk is, maar ook erg leuk kan zijn. Actie: Gemotiveerde studenten met een passie voor IT koppelen we aan basisscholen waar ze een cursus over de basics van coderen aan kinderen. Ook gaan wij langs op middelbare scholen voor voorlichting om inzicht te geven in de mogelijkheden ITC kan bieden (soort marketing Kids2Code).

Gezocht: Nieuwe projectleden

Kids2code is momenteel op zoek naar nieuwe leden. Vorig jaar is zijn er veel stappen genomen, en de eerste codeer lessen staan al gepland. Zie jij jezelf dit project verder ontwikkelen? Solliciteer dan of mail voor meer info naar info@enactusvu.nl

 

Scroll to top